Met een unieke methode meer inzicht in je cliënt

Leer wat tenen je te vertellen hebben

In je werk kom je veel in aanraking met voeten, je bent bv. voetreflextherapeut, pedicure of podoloog
Je werkt als coach, masseur, of in de zorg met dementerenden of gehandicapten

Herken je dit

 • De communicatie tussen jou en een cliënt loopt wat stroef en je kunt je vinger er niet opleggen hoe dat komt
 • Je zoekt een manier om meer inzicht te krijgen in je cliënt
 • Je wil een ander beter kunnen begrijpen
 • Je wil anderen op een effectieve manier kunnen ondersteunen bij hun persoonlijke groei
 • Je zoekt een unieke, niet alledaagse methode, om mee te werken
"Een korte blik op de tenen geeft al veel informatie over de persoonlijkheid van je cliënt."

Tenen lezen is een kennissysteem om het karakter en het gedrag te analyseren.

Hoe zou het zijn als

 • Je in één oogopslag inzicht krijgt in het gedrag van je cliënt
 • Je daardoor sneller tot de kern komt
 • Je weet hoe je een cliënt het beste kunt benaderen
 • Je op een laagdrempelige manier de ander meer inzicht in zichzelf kan verschaffen
 • Een behandeling effectiever zal werken, doordat zowel jij als professional en de cliënt meer inzicht hebben gekregen in de persoonlijkheid van de cliënt

"De manier waarop Daniëlle het uitlegt is heel prettig. Ze vertelt het op een rustige en duidelijke manier."


Linda

Maar...

Je bent nog een leek op het het gebied van tenen lezen. Wellicht heb je ooit een korte workshop gevolgd, een boek erover gelezen of een lesdag gehad tijdens je opleiding tot voetreflextherapeut. Maar je merkt dat je er eigenlijk nog te weinig vanaf weet, om er echt wat mee in de praktijk te kunnen doen. Je voelt je ook onzeker om eenvoudige analyses te kunnen geven.


Dan is deze training geschikt voor jou!

Na deze training

 • Beschik jij over een uitgebreide kennis van de tenen
 • Kun je alle vormen en standen van de teen omschrijven en juist interpreteren
 • Heb je kennis over de verschillende soorten nagels en hun betekenis
 • Kun je eenvoudige analyses doen
 • Voel je je veel zekerder over het lezen van de tenen
 • Begrijp je je cliënt beter
 • Kun je meer waarde bieden naar je cliënt toe
 • Bied je iets unieks aan; je valt dus op in je vakgebied
 • Ben jij gegroeid als persoon. Tijdens de training ga je aan de slag met het analyseren van je eigen tenen. Je werkt hiermee dus ook aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Voor de aanvulling van mijn praktijk en ook uit interesse voor mijn gezin heb ik deze training gevolgd en ik kan het iedereen aanbevelen. Het is super interessant. Ik heb van ons gezin foto's genomen. Er waren bij de zoon op dat moment problemen die ik terug vond in de tenen en na een half jaar was er duidelijk verandering bij mijn zoon wat weer terug te zien was in de tenen. Het gaf een bevestiging.


Pascale

batc logo

Hoe ziet de training eruit

De training bestaat uit 8 uitgebreide modules. Je krijgt in één keer toegang tot alle modules en behoudt toegang zolang de training online staat. Tien weken lang ontvang je begeleidende e-mail die je door de training leidt, of je doorloopt de lessen in je eigen tempo. Er is ook een forum waar je 24/7 je vragen kunt stellen. 


De lessen bevatten fotomateriaal, audio’s, video’s en werkbladen. Om je kennis te toetsen heeft iedere module als afsluiting een korte test. 


Bij de PREMIUM training zit een oefendag zodat je het geleerde in de praktijk kunt ervaren en vindt er toetsing om te beoordelen of je de stof beheerst.


Daarnaast heb je bij de PREMIUM training toegang tot de besloten Facebookgroep waar je mede-cursisten kunt ontmoeten, ervaringen kunt uitwisselen en waar we iedere week gezamenlijk een paar voeten gaan analyseren.

Je direct starten met de training!

"Leuke en leerzame cursus tenen lezen waarin Daniëlle theorie goed afwisselt met filmpjes, luisterbestanden en foto's. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een quiz om je kennis te testen en een handig uittreksel om uit te printen en te bewaren. Ook worden er handige modelformulieren gegeven die je kunt gebruiken bij het tenen lezen. Ik vind het een mooie aanvulling op de boeken van Imre en Margriet Somogyi, die ik ook heb gelezen. En e-learning heeft natuurlijk als voordeel dat je het in eigen tempo en op eigen locatie kunt volgen. 

Ik kan deze cursus iedereen aanraden die nieuwsgierig is wat tenen ons kunnen vertellen: of dat nou beroepsmatig is of uit persoonlijke interesse."


Saskia

Kenmerken van de training

 • De online training geeft je de vrijheid om overal te leren 24/7. Lekker op de bank, in je favoriete koffietentje of onder een palmboom op een subtropisch eiland
 • Studeren in jouw tempo
 • Overzichtelijk, heldere taal, duidelijke foto's en naslagwerken
 • Test jezelf na iedere module met behulp van een quiz
 • 24/7 vragen stellen (6 maanden toegang)
 • Je houdt altijd toegang tot de training, inclusief de updates

 • Extra de PREMIUM training:
 • Oefendag
 • Extra support in de besloten Facebookgroep; ontmoet mede-cursisten, deel ervaringen en analyseer iedere week gezamenlijk een paar voeten (6 maanden toegang)
 • Certificaat van deelname 
 • Geaccrediteerd door KTNO en erkend door BATC, VBAG en VNRT 

Module 1

Introductie

De opbouw van de training, het ontstaan van tenen lezen en wat je ermee kunt.

 

Module 2

Hoe lees je de tenen

Benaming van de 10 tenen, op welke wijze je kijkt naar tenen, de kootjes, hoe iemand zendt en ontvangt.


Module 3

Algemeen beeld

Reageert iemand primair of secundair. Is er behoefte aan structuur. Grenzen aangeven.Module 4

Vormen van de teen

De vorm vertelt alles over het karakter. Een hoekige, ronde of puntige teen en nog veel meer in deze module.

Module 5

Standen van de teen

De stand van de teen vertelt iets over het gedrag. Leer in deze module wat de diverse vormen daarover kunnen vertellen.

Module 6

Nagels

Er zijn veel verschillende soorten nagels. Nagels staan voor bescherming. Hoe gaat men om met prikkels en invloeden van buitenaf. 

Module 7

Wat je nog meer tegenkomt

Je vindt nog veel meer op de tenen, zoals wratten, likdoorns, schimmel en een rugzakje. Ook daaraan kun je veel aflezen.

Module 8

Tenen analyseren

Hoe gaat een analyse in zijn werk. Waar moet je opletten.
Leer hoe je een eenvoudige analyse kunt geven. 

Over mij

O

Ik ben Daniëlle van der Stap, erkend tenenlezer. In 2010 kwam tenen lezen, via een artikel in een tijdschrift, op mijn weg. Mijn eerste reactie? Ik moest hard lachen, wat een gekkigheid. Maar stiekem was mijn nieuwsgierigheid toch gewekt.

Honderden voeten

Een collega informeerde ik over mijn bijzondere ontdekking. Zij bleek een boek over tenen lezen in de kast te hebben staan. Of ik die wilde lezen? 


In één weekend heb ik die verslonden en niet veel later meldde ik me aan voor de cursus tenen lezen bij FuDaRe. En daarna liep het 'een beetje' uit de hand...


Nu tien jaar later, vele honderden voeten verder, een blog over tenen lezen en diverse mediaoptredens, word ik nog steeds dolgelukkig als ik een paar tenen onder mijn neus heb die ik mag analyseren. 

Laagdrempelig

Waarom ik het zo geweldig vind? Tenen lezen is een laagdrempelige manier om jezelf en de ander beter te leren kennen. Het is geen hocus pocus en je hoeft er geen speciale gave voor te hebben. Iedereen kan dit leren.

Extra handvatten

Als voetreflextherapeut geeft tenen lezen me extra handvatten. Ik kom sneller tot de kern en kan de cliënt een stukje bewustwording meegeven. Tenen lezen is heel concreet.


Tijdens de consulten en workshops die ik geef wordt er ook veel gelachen (en soms ook gehuild) maar men keert altijd huiswaarts met waardevolle informatie. Dankzij het tenen lezen ontstaan vaak diepgaande gesprekken. En die combinatie vind ik juist zo mooi. Lachen, leren en groeien. 

De training heeft bij mij afgelopen zomer veel nieuwsgierigheid en plezier opgewekt. Tijdens mijn massages gebruik ik het tenen lezen om met mijn communicatie op de cliënt in te spelen, erg leuk en heel behulpzaam om af te stemmen met de cliënt. In mijn privéleven heb ik door de kennis van het tenen lezen meer begrip gekregen voor gedragingen van onze dochter en partner wat mij een heel stuk rust heeft gebracht. Tijdens de voetreflexsessies verbaas ik mensen soms door een "kernvraag" te stellen en komt de wedervraag; "Hoe weet jij dat?"


Ans

Verhaal uit de praktijk

Sophie kwam in de praktijk voor een voetreflexbehandeling. Ze snapte het niet, ze was altijd vol levenslust en kon alle ballen hooghouden. Ja, haar baan was erg hectisch met een leidinggevende die soms erg dominant kon zijn, maar dat kon ze prima aan. Tot drie weken geleden. Ze moest zich ziek melden. Burn-out was de diagnose.


Tijdens de intake bekeek ik haar tenen. Ik zag vele kromme tenen en een flinke hallux valgus.

Kromme tenen geven aan dat ze zich aanpast aan een situatie, maar altijd ten koste van zichzelf. De hallux laat zien dat ze iemand is die dienstbaar is, maar zich makkelijk voor een karretje laat spannen.


Ze vertelde dat ze inderdaad amper nee durfde te zeggen als er een beroep op haar werd gedaan, ook al kwam het haar niet uit. Sophie ging met dit verhaal aan de slag. In een veilige omgeving ging ze leren haar grenzen aan te geven. Dit was een eerste stap op weg naar herstel.


Tenen lezen is een eenvoudige manier om mensen een spiegel voor te houden. Om zich ergens bewust van te maken. En het geeft jou als hulpverlener extra handvatten om sneller tot de kern te komen.

Deze cursus is super interessant als je meer inzicht wil krijgen in het karakter van je medemens. Het is ongelooflijk wat je allemaal kunt zien aan de tenen. Ik ben best wel een lastige cursist, als ik een cursus volg wil ik ook echt iets leren en dan ook een duidelijke uitleg als ik vragen heb. Daniëlle geeft de mogelijkheid om aan de hand van foto’s vragen te stellen en geeft een duidelijk antwoord waar je echt iets aan hebt. Ik heb echt iets geleerd waar ik verder mee kan. Echt een aanrader deze cursus!


HennieVeelgestelde vragen

Hoe lang blijf ik toegang houden tot de training?

Voor wie is de training geschikt?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Waar vindt de oefendag plaats?

Waaraan moet ik voldoen om het certificaat te ontvangen?

Kan ik in termijnen betalen?

Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar?

Is de training geaccrediteerd?

Kan ik met je overleggen welk pakket het beste bij me past?

Al meer dan 100 professionals gingen je voor 

Jouw investering

Je kunt direct starten met de training!

Online training tenen lezen

€347

 • Complete methode tenen lezen
 • 8 uitgebreide modules met foto's, video's, audio's en werkbladen
 • Toegang zolang de training bestaat, inclusief de updates
 • 24/7 vragen stellen
 • Extra support via de besloten Facebookgroep
 • Oefendag
 • Certificaat van deelname
 • Toetsing
 • Beperkt beschikbaar
 • Geaccrediteerde training

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

Deze cursus was erg duidelijk en interessant. Ik heb veel geleerd en vond het fijn dat er persoonlijke begeleiding is in de vorm van een praktijkdag, forum voor vragen en besloten Facebookgroep. Een absolute aanrader om meer inzicht te krijgen in jezelf en zo je wil ook in anderen.


Katinka©Praktijk De Vlindertuin 2019-2020


Popular

>
©Praktijk De Vlindertuin Academie